8 начина да задържиш мъжа си лоялен


Защо мъжете изневеряват?

Тази статия е главно за дамите. Знам че много момичета се борят с това. Бориш се с това, че искаш пич, който да остане около теб. Сигурно си имала ситуации в миналото, много жени са имали, където някой мъж ти е изневерил и това те наранява много силно. Обаче не знаеш откъде се случва това. Ти си, мислиш че си това добро момиче, правещо всичко което той иска, грижиш се за твоето здраве и дори си атрактивна и други фактори, но той продължава да изневерява или може би не си тези неща и пак изневерява.

Има много причини и ще се опитам да покрия всички. Това са моите лични причини защо мъжете изневеряват. Също ще дам и по-дълбоко разбиране какво всъщност се случва с мъжкото привличане, защото си мисля че има фундаментален проблем. Повечето жени не разбират как мъжете мислят. Наблюдавам много жени, които си мислят че разбират мъжете, защото те са чули от познати или в медиите и те, мислят че те разбират как мислят мъжете. Но има разлика между мисля си как разсъждават мъжете и как правилно разсъждават мъжете. По-скоро имаш някаква кастрирана версия за това как мислят мъжете и това създава проблеми, защото като разбереш как работи мъжкият мозък и към какво са привлечени, няма да си изненадана от поведенията на мъжете.

Така ще имаш някои фактори и променливи, които ще можеш да модулираш,в твоя полза, за да се подсигуриш, че мъжете ти няма да изневерят толкова често. Няма гаранция, че никога няма да го направят, но можеш да направиш неща, които могат да ти помогнат.

Ето фундаменталния проблем!

Мъжете са изключително сексуални създания. Повечето мъже са. Особено, ако са в 20те, 30те, дори и 40те. Мъжкото сексуално влечение е много силно. Те са по-сексуални, отколкото си мислиш. Знам че си мислиш, че вече ти давам информация, която знаеш и си казваш “Това е очевидно!“, не – не е! Те са повече отколкото си мислиш. Първото, което трябва да запомниш е – екстремно сексуален.

Също така е екстремно визуален. Трябва да разбереш, че това към което мъжете са привлечени е много различно от това, което жените са привлечени. Грешката идва в това, че каквото теб те привлича, значи че и мъжете са привлечени от това. НЕ, НЕ НЕ! Към какво са привлечени мъжете? – тялото! Мъжкото привличане е 95% визуално. Това е критично! Жените разсъждават по следния начин – “Мъжете са привлечени от самочувствие, жена която има добре събран живот“. Е, НЕ! Нито един мъж не е привлечен към нито едно от тези изброените. На мъжете би им харесало това в приятелката им/жена им. Но не са привлечени от това.

Привлечени са към тялото, лицето, дупето, а останалото е бонус. Като черешката на тортата. Не прави грешката да извъртиш това и да си кажеш – самочувствиеточувството за хумор и подобни особености на характера ти – това е тортата, а черешката е моят външен вид. Това може да е случаят за жената, но мъжът не го вижда по този начин. Много жени сега ще скочат с отговори и отхвърляния към този аргумент и ще започнат да се размятат контрапунктове. Оставете егото малко на заден план. Бъди малко непредубедена, защото това не е как ти мислиш и е трудно да разбереш как мисли противоположния секс. Освен, ако не станеш много емпатичен и да влезеш в неговите обувки.

Как мъжете биват привлечени?

Мъж се разхожда по улицата. Вижда красиво момиче, такъв тип който той харесва. Сега щракни с пръсти. Точно толкова му е нужно, за да бъде привлечен от нея. Колко време отне това? 1/3 от секунда, 1/4 от секунда, половин секунда понякога. Може да му отнеме и две секунди, ако има други неща на главата си. Ако пък момичето е на границата за привличане възможно е да му отнеме пет секунди. Дори може да се впусне към анализи и да си каже “Тя има хубаво лице, но не ми харесва задника й.”, “Харесва ми това момиче, но е много кифлеста. Аз не си падам по такива“.

Друга ситуация, когато е наистина критично на границата на привличане, и той е много отчаян за секс, но не я харесва и не би я взел за приятелка. Само един път секс. Може 20-30 секунди.

В повечето случаи е няколко секунди. Точно така искаш да бъде. Наистина, ако искаш някой пич да те хареса, трябва да бъде привлечен мигновено.

Какво общо има с изневярата?

Добре като жена как биваш привлечена. Трябват ти няколко минути да си поговориш с него, чувство за хумор, да усетиш неговата енергия, мъжественост. Не получаваш тези секунди без да си говорила с него. Като жена ти трябват 60 минути, дни, седмица и т.н. Тогава ти става ясно, например чувството му за хумор е добро, уверен в тези ситуации. Разбира се това може да става и на подсъзнателно ниво. Както за жени, така и за мъже. Та накрая се привличаш към него. Жените сте като потенциометър за да се достигне до привличане, докато мъжете са като ключ за лампа.

Какво означава всичко това?

Ако това са механиките и ако момче може да се привлече просто ей така от няколко метра без да говори с нея. Така се създават повече възможности. Понякога само ти трябва възможност. Това е един от компонентите на това обяснение. Момчетата имат повече възможности да бъдат привлечени. Има голяма вероятност да намерят някое момиче, с което имат химия помежду им и да правят секс. Това не е извинение! Не казвам, че точно заради това мъжете трябва да изневеряват на теб. Това са механиките, реалността на ситуацията.

Другото, което трябва да разбереш е, че тази еволюционна компонента на това привличане е тенденцията жените да мислят любовта за благороден идеал, хубави емоции и тази химия, която споделят двама души. Но какво е под това – еволюционните сили. Тези сили са под добрите емоции, които ги наричаш любов. Трябва да разбереш, че има и други сили – желанието ти да имаш най-добрият възможен партньор. Всеки би си признал, че иска най-добрият възможен партньор. Искаме да излизаме с някого извън нашата лига.

Нека сега си представиш една скала. Скала за атрактивност, сексапилност и стойност за мъж или жена. Поставяш се някъде, например по средата. Къде поставяш мъжа, някъде около теб, пак по средата. Мъжът към когото си привлечена ще бъде на същото ниво на стойност, на което си и ти. Ако си много ниско ниво на стойност ще привлечеш такъв мъж. Трудно е да привлечеш много стойностен мъж, защото няма да можеш да му предложиш каквото му предлагат другите жени. И обратното важи също. Ако си ниско стойностен мъж ще бъде трудно да привлечеш високо стойността жена. Има такъв процес при привличането постоянно. Жените и мъжете се опитват да намерят най-добрия партньор, но не могат да намерят някой твърде добър, защото ако намерят такъв най-добър проблеми започват да се получават.

Какво е стойност?

Разбира се има разлика между дефиницията за стойност на мъжете и жените. Всички искаме по-висока стойност. Ако излизаш с мъж, който е по-голяма стойност от теб. Той ще знае това и винаги ще се озърта за нещо по-добро. Същото е с теб. Ако си привлякла мъж, чиято стойност е по-ниска от твоята. Ти също ще се оглеждаш за някой по-добър. Защото искаш да излизаш с най-готиния, сексуалния, уверения и мъжествения. И мъжа иска да излиза с най-сексапилното момиче, което може да намери. Така сме създадени. Това се случва много подсъзнателно. Не е избирателно. Жената също не избира да бъде привлечена към мъж.

Жена вижда мъж на парти – добра харизма, присъствие, увереност. Тя е привлечена, защото намира този характер за много мъжествен. И иска да е част от този негов свят.

Не бъди много самодоволна от тези неща. Жените също изневеряват. Проблемът не е, че само мъжете изневерят. Моето предположение е, че мъжете изневеряват повече, защото са много визуални. По-лесно се привличат, отколкото жените.

Моногамия срещи Полигамия

От еволюционна гледна точка не сме моногамни същества. Това е много дълбока тема. В животинското царство има различни сексуални връзки. Някои животни са моногамни, някои животни са полиаморни, някои са полигамни. А къде са човешките същества? Хората не са нито моногамни, нито полигамни. Те са някъде по средата – полиаморни. Какво значи полиаморни? Имаме много сексуални партньори и връзките ни не издържат много. На практика сме кучки. Ние сме кучките на животинското царство.

Има много смисъл . Защото нека вземем за пример приматите – шимпанзета, горили и други. Някои анатомични особености съответстват на стила на чифтосване на този вид. Горилите – те живеят в трупи, където един мъжки живее с много женски. Един мъжки прави секс с много женски. Тук имаме полигамна ситуация. И на мъжката горила тестисите са много малки. Нямат нужда от големи тестиси, защото не се конкурира с други мъжки екземпляри. Противоположния край на този спектър имаме шимпанзета. Те правят безразборен секс с всеки. В тази среда анатомичните особености са, че те имат големи тестиси. Защото постоянно осеменяват женските шимпанзета.

Хората са някъде по средата между горилата и шимпанзетата. Не искам да срина надеждите за моногамна връзка или брак. Ако искаш това, ти можеш да имаш това. Всичко, което искам да кажа е, че това е нашата позиция по подразбиране. Може да се отдалечиш от тази позиция, но колкото по-далеч си от човешката природа, толкова повече проблеми ще имаш. Имай предвид, че опитите ни за дълготрайни връзки са трудни начинания.

Това е фундаментала. Всичко казано до тук е добра теория, но не можеш да го промениш това. Това е човешка природа. Може да се почувстваш малко депресирана.  Може да си кажеш “Живко, ти ми каза тези неща, но искам да си намеря моят мъж“. Не се тревожи, ще ти опиша точките сега. Не можеш да се бориш срещу човешката природа.

8 причини защо би ти изневерил + бележки!

  1. Сексът е лош.
  2. Секстът е изхабен. Различно е от лош. Значи че преди е бил добър, но сега е лош.
  3. Няма никакъв секс. Връзката е преминала в такъв стадий, където няма никакъв секс.
  4. Оставяш твоята красота и визия да си замине. Напълняваш.
  5. Страстта я няма. Сексът може да го няма, но вълнението във връзката го няма. Несексуалното вълнение, а може и да го е нямало от самото начало.
    Бележка: Ако на мъж му е предложено секс на сребърен поднос. Много секси жена каже на мъжа ти “Хей, искаш ли да правиш секс с мен?”. Не ме интересува колко морален или лоялен е този мъж, но той ще бъде много изкушен. Повечето мъже биха правили секс. Ако е много отдаден на теб, много трудно би се отдал, обаче в края на краищата излиза против неговата природа. Знай това че ако му бъде предложена такава възможност, където сексът може да стане лесно, той би я взел.
  6. Трейдва. Може да е във връзка с теб сега, защото му даваш лесен секс, но той търси нещо по-добро. Той знае, че иска нещо по-добро, по-привлекателно, по-стойносттно. Затова е добре да излизаме с някого, който е на същата стойност като нас.
  7. Пиян е. Аз не пия, но повечето пият. Особено на партита или дискотеки. Срещат се с друго пияно момиче и се случват нещата. Това е извинение разбира се, но е причина. Трудно можеш да се бориш с натуралния ти порив, когато си пиян.
  8. Лош характер. Просто има лош характер. Някой си тъпанар, както има лоши хора в света. Нямат морал, лъжат. И ако нямаш опит да се вгледаш дълбоко в характера му тогава ще намираш такива хора с лош характер. Имай предвид, че не само изневеряват на теб, но и в други сфери в живота.

Това са точките. Подсигури се, че сескът е добър. Не е някак похабен или посредствен. Научи се как да задоволяваш мъж в леглото, защото ако го направиш по такъв начин, по който другите жени не могат – еха! Това е много добър начин да го задомиш. Той ще си каже “Леле, тя е невероятна в секса. Малко жени са такива“. Така ще се замисли доста преди да спи с друга. Тука гарантирам.

Но ако сексът във връзката ви липсва, не очаквай мъжа да остане във връзката. Това е бедствие за него.  Понякога така се получава при браковете – 1 път на ден, 1 път на всеки два дни, 3 пъти в седмицата, 1 път в месеца и после никога.

Ако напълняваш и оставяш визията ти да замине. Влез във форма за мъжа си. Няма нищо по-стимулиращо за мъжа жена му да е в добра форма и да изглежда добре. Всеки иска мъж иска това. Не ме интересува какъв е, ако казва че външния вид не е важен значи има нещо нередно. Погрижи се за хранителния си режим и фитнес упражненията.

Страстта… Погрижи се, че има приключения и вълнения във връзката. Не го оставяй само той да мисли за невероятни преживявания заедно, а не просто нормални срещи. Така живва страстта, защото с времето намалява постепенно.

Наблюдавай лошия характер. Например гледай да не се напива всяка вечер, защото рано или късно ще преспи с някоя. Не бъди и прекалено параноична. Дори искам да бъдеш малко по-земна и по-уверена в себе си. Понякога момчетата ще изневерят, понякога жените ще изневерят на момчетата.  Може би момчетата го правят по-честно. В края на краищата това е част от човешката природа. Приеми, че се получава.

Поработи над нещата върху, които имаш контрол. Как изглеждаш, страстта във връзката. Не искам да бъдеш настървена към мъжете. Искам да си кажеш – така мисли мъжа, затова се получават нещата. Тук описах нещата как работят и хвърлих светлина върху механиките на живота. Не започвай да имаш вярването, че всеки мъж ще ми изневерява. Ако имаш такова вярване ще допринесе с бързи обороти до това, което си мислиш – изневярата.

Наглеждай тези осем фактора, тези червени флагове и може намалиш шансът мъжете да ти изневерят. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.